Matematik:

Man använder division när man ska dela upp något. t.ex det är Malcolm, Calle och jag som ska dela upp  15 bullar hur många får dom var?
 15
-----= 5 Svar: Jag Malcolm och Calle får 5 bullar var.  Smart va?
 3

Multiplikation:
Multiplikation är när man ska gånga något. t.ex Fotbollslaget Manchester united är 11 spelare på planen och Atletico Madrid är också 11 spelare hur många spelare är dom på planen tillsammans?
11x2=22 Svar: Dom är 22 spelare på planen sammanlagt. Multiplikation är ett kortare sätt att räkna än sak.

Semifinal i Formo Cup!

I lördags spelade jag Formo cup. Jag spelar i Tottenham och vi mötte West ham United. Det är det andra laget i min klass. Vi har två lag i min klass i mitt lag är det jag, Diako, Malcolm, Adis, Tommy, Moa, Vilma E och Elsa och vi mötte det här laget: Dino, Kahraman, Adel, Jones, Calle, Nils, Vilma L, Cajsa och Jasmin. Matchen var jämn först stod det 2-0 till West ham då var målskyttarna Dino och Adel. Men sedan redusserade jag till  2-1 och kvitterade till 2-2. Efter det blev det '' Golden goal'' och först var vi 4 spelare och en målvakt det var jag, Tommy, Malcolm, Adis och Diako i mitt lag. Efter 5 minuter fick man ta ut en spelare då gick Malcolm ut och det var fortfarande 2-2. Sedan gick det ut en till spelare då var det Diako som gick ut då var det fortfarande 2-2. Sen var det bara jag kvar mot Jones han hade läge men tappade bollen och jag sprang och placerade bollen i hörnet och vi vann. Alla våra spelare sprang in på planen!! JAAAAA!!

RSS 2.0